Керамит
    Добави в любими     English
Керамит препоръки

Керамит препоръки
Керамит препоръки
Керамит препоръки

Керамит препоръки
Керамит препоръки

 

 

 Референции

проф.Стефан Лютаков
Работата с керамичните материали на „Керамит” ми дават възможност да се концентрирам изцяло в творческа посока, защото знам, че технологични проблеми са невъзможни. С тези материали въображението ми е освободено и успявам максимално да реализирам идеите си. Едни от по-мащабните си керамични пластики като „Тайната вечеря”, 2005 г. ( Скулптурен парк Юго Вутен – Белгия ), „Пейзаж след битката”, 2007 г. ( Мотел „Ихтиман”),  „Детството на Икар”, 2007 г., „Седем дни”, 2009 г. и др. съм реализирал с шамота и глазурите на „Керамит”.
Най-искренно съветвам колегите си да се доверят на фирма „Керамит”, която произвежда разнообразни материали с  постоянно високо и стабилно във времето качество. 

проф. Крум Дамянов
Работя с глина PC 02 S0-2, тя е по-добра като моделиране и поведение от всяка друга, която ми е попадала досега! Прекрасен материал за работа с високо и постоянно качество.

доц. Кирил Матеев
„Глините с които работя са забележителни със своите пластични качества. Ползвам ги както за декоративни керемични съдове, така и за скулптурни произведения. От шликера съм отлял над 50 пластики и скулптури. Резултатите винаги са били отлични! Много добре се обработват след отливка. Глазурите, които предлага фирма „Керамит”, пасват на материалите и дават наситени и плътни цветове.” www.forma-bg.com/mateev

проф. Красимир Джидров
„От няколко години работя с материали на фирма „Керамит”. В частност това са: шликер СМ 03, пластична маса PС 02, РС 02 S-02, глазури и други. С всички тези материали реализирах както свободни мои творби, така и всички останали, с които направих голямата си изложба през месец ноември-декември 2006 г. в галерия „Райко Алексиев” – ул. „Раковска” № 125. Това са над 100 творби с различни размери – отливни и градени. Също така съм много доволен от бялата и прозрочната глазура, които не рисят и пасват идеално към черепа. Мога да потвърдя постоянното качество на масите, липса на странични примеси, варовик и устойчивостта на зададените температури за изпичане.

Студентите от специалност „Керамика” в НХА също работят от няколко години с материали от фирма „Керамит” и въпреки липсата на достатъчно опит и практика получават отлични резултати. Основната заслуга за успехите в работата с фирма „Керамит” се дължи на нейния управител, г-н Тодор Кирков”.

Диана Шингарова
Art Etage е сдружение на независими артисти. От 2006 година активно работим в областта на приложно декоративната керамика. Ние работим изцяло с материали на фабрика за керамични материали - Керамит EООД – гр.Брацигово. Нашите продукти печелят сърцата на клиентите ни заради топлината, настроението и уникалните цветове които постигаме с изключителните глазури и ангоби на Керамит EООД. Препоръчвам на всички колеги да опитат най-новите глазури ново разработени във фабриката. www.artetage.com

Димитър Петров
Уважаеми Г-н Кирков,
Ние от „Обект” ЕООД използваме произвежданите от фирма “Керамит” шликери, пластични глини и глазури от 2002 година. Прилагаме ги в изработка на обекти с различно предназначение, всеки от които се характеризира със собствени изисквания към технико – технологичните процеси на изработка. Отчитайки физико-химичните и механични качества на използваните от нас шликери CM 02 и CM 03, проектираме, разработваме и тиражираме предмети, в които използваме оптималните възможности на материала.

От шликер CM 02 изработваме различни по вид осветителни тела, с дебелина на изделието от 1 до 5 мм, за които използваме изключителната прозирност на материала. Шликерът, произвеждан от фирмата притежава висока белота и ниска водопоглъщаемост. Тези свойства ни позволяват да изработваме ръчна стенна облицовъчна керамика, достоен конкурент в технически аспект на едни от най-добрите примери в тази област. Този материал използваме и при изработката на съдова керамика. Нашият опит с този шликер показва, че при конструкция на формата, съобразена със свойствата на материала и необходимия температурен режим на изпичане, се постигат форми с разнообразна сложност, високо качество и нисък процент брак. Използваме шликер CM 02 в температурен интервал от 1180 до 1230оС. Широкият диапазон на спичане и стабилната белота са подходящи при различни декоративни техники за повърхностна обработка.

Ние използваме също така и шликер СМ 03, материал подходящ за изработването на обекти със сложни форми и точни размери. Неговите качества са подходящи за изработваните от нас санитарни изделия. Със своята ниска въздушна свиваемост и висока механична якост на сурово, той е подходящ за изработката на отливни форми със сложни конструктивни решения и точна геометрия, които се запазват при температурни режими в диапазон 1180 -1250оС.

Продължителното ни сътрудничество с фирма „Керамит” е оставило в нас положителни впечатления. От съществено значение за успешната съвместна работа е непрестанно нарастващите изисквания на управителят Тодор Кирков към качеството на произвежданите материали и желанието за разрастване на продуктовата гама. Всичко това е възможно в следствие създадената организация и наемането на висококвалифицирани кадри, ангажирани в развойния и производствения процес.

На база нашия опит препоръчваме фирма „Керамит” за един успешен партньор на потенциалните и клиенти.

Управител: Димитър Петров

гр.София
26.07.2007 год.
www.studioobject.com

Доц. Емил Батчийски
„Отлично подготвена глина, превъзходен материал за реализация на всякакви пластически и творчески търсения”.

„Спектър Керамик” ООД – гр. Брацигово
Благодарствено писмо

До Г-н Тодор Кирков
Управител на “Керамит” ЕТ

Уважаеми Г-н Кирков,

От името на ръководството и екипа на „Спектър Керамик” ООД гр. Брацигово искаме да отправим благодарност към Вас и  сътрудниците Ви за коректните взаимоотношения между фирмите ни през последните 4 години. Без Вашия професионализъм и лоялност нашата производствена база нямаше да бъде толкова убедително наложена с продуктите си на българския пазар. Като основeн доставчик на над 25 тона суровини месечно, от които изработваме своите уникални сувенири и керамични стоки за дома, Вие доказахте, че „качество” е дума, която обобщава не само продукта Ви, но и цялостната Ви работа. Доказахте, че европейския тип партньорство между доставчик и производител не е химерно понятие, а реалност. Благодарим Ви, че винаги успявате да се съобразите с точния тип глина, от който се нуждаем, че спазвате сроковете за доставка и че проявявате към клиентите си специално отношение.

Глината, която фирмата Ви ни доставя, има ключова роля в производствената ни дейност и вярваме, че и в бъдеще партньорството ни ще носи знаците на коректност, лоялност и качество.

Приемете пожелания за здраве, лично щастие и професионални успехи!

Светлозар Петков
„Фино шамотизираната глина РС 02 е изключително пластична. От нея правя платки с размари 50-60см. и изграждам вертикално без да се свличат. При полиране с инструмент прави идеално гладка повърхност. Отпечатъкът при релефен печат върху тази глина е чист и не се нуждае от дообработка. Изпичам я при температури между 1100 и 1140 оС и не таи изобщо. Започва да се остъклява. Няма въздух, добре вакуумирана е и има приятен светло – кремав цвят.
Шамотизираната глина PC 02 S0-2 е много подходяща за големи конструкции (склуптори) с размери 1,2-1,3м. Слепва се много добре и няма варовик. Разточва се лесно на платки, съхне сравнително бързо, няма деформации и не се пука.
Двете глини с които работя са много универсални, не изискват много високи температури на изпичане, чисти са и нямат странични примеси. Държат се отлично при глазурно изпичане, не рисят дори на еднопек.”

уеб дизайн: Design Picnic Studio © 2005-2014 Керамит ЕООД. Всички права запазени