КОИ СМЕ НИЕ

Кератек Груп ЕООД е лидер в производството и търговията на керамични изделия и материали за керамичната промишленост в България. Трийсетгодишният ни опит в областта на керамиката довежда до основането на фирмата в края на 2014. Още със създаването си тя закупува машини, ноу-хау и разработена търговска мрежа на една от наложилите се в сферата фирми. Така, още в началото Кератек Груп ЕООД стъпва на пазара като собственик и производител на наложили се в сектора марки и продукти. Фирмата притежава опит, оборудване и машини, с които изпреварва основните си конкуренти в България и благодарение на които предлага постоянно и високо качество. Месечният капацитет, надвишава 350 тона маси и глазури. Продукцията се разпространявани не само в страната, но и в чужбина, КЕРАТЕК ГРУП е сред водещите фирми на пазара.

НАШАТА ИСТОРИЯ

от 1989

1989

Всичко започва още през 1989 година с основаването фирма Боткерам. Производството се е помещавало в най-стария завод за керамика в България - Изида АД. Основната дейност Боткерам е била производство на пигменти за керамичната индустрия. Разработват се цветни  глазура за керамика със съдържание на фрита под 5%, както и ситопечатни пасти. Така, благодарение на качество, иновации и постоянство, тя е избран доставчик на големи български производители с традиции в керамичната и порцелановата индустрия. Сред тях са заводите Изида АД - Гара Елин Пелин, Хан Омуртаг АД - Шумен, Шамот АД - Гара Елин Пелин и др.

 

Боткерам

През 1989 година се основава фирма БотКерам. Още тогава, благодарение на качество и постоянство, тя е доставчик на големи български производители с традиции в керамичната и порцелановата индустрия. Сред тях са заводите Изида АД - Гара Елин Пелин, Хан Омуртаг АД - Шумен, Шамот АД - Гара Елин Пелин и др.

ЕТ Керамит

1999

Боткерам прераства в ЕТ Керамит, като постепенно разраства портфолиото си и насочва продуктите си към по-широк кръг от клиенти.

Керамит ЕООД

2008

През 2008 е създадена Керамит ЕООД заедно с новата фабрика за производство на керамика и керамични материали в Брацигово. В този период усилията на фирмата са насочени към разработване на богато портфолио от продукти, които да посрещнат и най-големите изисквания на своите клиенти.

 

"Работя с глина PC 02, тя е по-добра като моделиране и поведение от всяка друга, която ми е попадала до сега. Прекрасен материал за разбота с високо и постоянно качество!"

проф. Крум Дамянов

Керакрил

2010

В желанието си да удовлетвори нуждите на своите клиенти и да предложи цялостни решения, Керамит ЕООД инвестира в разработването на собствена серия акрилни бои CERACRYL. Те са разработени и тествани специално за керамика.

Керамит Машинери

2012

Фирмата инвестира в разработването на соб ствена серия машини за керамичната промишлемност - Ceramit Machinery. Сред тях е и единственат в България ротационна преса за керамика - REMODE PRESS, коята предлага абсолютна повторяемост на изделията и капацитет над 30000 бр. месечно.

Кератек ГРУП

2014

Кератек ГРУП е основана през 2014 като обединява в себе си всички направления - керамика, машини, изделия, и акрилни бои. Така още със създаването си тя се превръща най-големият доставчик на материали за малки и средни производители на керамични изделия за бита, саксии, сувенири в България. Имаме над 20-годишен опит в областта на керамиката, изградена дистрибуторска и логистична мрежа в цялата страна. Благодарение на богатото ни портфолио и гъвкави опаковки, ние сме предпочитан доставчик, както сред производителите, така и сред дизайнери и арт студия.

Ние непрекъснато провеждаме проучвания на пазара и рекламни кампании, за да представим най-новите разработки в нашите продукти. В нашето лице клиентите разкриват, освен необходимите материали, технически съвети и консултации.

„От няколко години работя с материали на фирма „Керамит”. В частност това са: шликер СМ 02 и СМ 05, пластична маса PС 02, РС 02 S-02, глазури и други. С всички тези материали реализирах както свободни мои творби, така и над 100 творби с различни размери – отливни и градени. Също така съм много доволен от бялата и прозрочната глазура, които не рисят и пасват идеално към черепа. Мога да потвърдя постоянното качество на масите, липса на странични примеси, варовик и устойчивостта на зададените температури за изпичане.

Студентите от специалност „Керамика” в НХА също работят от няколко години с материали от фирма „Керамит” и въпреки липсата на достатъчно опит и практика получават отлични резултати. "

проф. Красимир Джидров

CERACRYL

Висококачествени акрилни водоразредими бои, създадени по специална технология за приложение върху керамични повърхности. Създават еластичен запечатващ филм, като едновременно с това проникват в пориозната повърхност за по-добра адхезия.