КОИ СМЕ НИЕ

Кератек Груп ЕООД е лидер в производството и търговията на керамични изделия и материали за керамичната промишленост в България. Трийсетгодишният ни опит в областта на керамиката довежда до основането на фирмата в края на 2014. Още със създаването си тя закупува машини, ноу-хау и разработена търговска мрежа на една от наложилите се в сферата фирми. Така, още в началото Кератек Груп ЕООД стъпва на пазара като собственик и производител на наложили се в сектора марки и продукти. Фирмата притежава опит, оборудване и машини, с които изпреварва основните си конкуренти в България и благодарение на които предлага постоянно и високо качество. Месечният капацитет, надвишава 350 тона маси и глазури. Продукцията се разпространявани не само в страната, но и в чужбина, КЕРАТЕК ГРУП е сред водещите фирми на пазара.

НАШАТА ИСТОРИЯ

от 1989


Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home/ceracrylcom/addon_domains/ceramit.eu/www/root/wp-content/plugins/cool-timeline/includes/shortcodes/class-ctl-shortcode.php on line 254

История

Кератек ГРУП

През 2014 се създава КЕРАТЕК ГРУП, за да обедини всички направления на производство – керамика, машини, керамични изделия и акрилни бои. Като част от едно семейство, всяко от подразделенията има обща цел и визия, а именно Вие, нашите клиенти, да се чувствате сигурни и спокойни в партньорството си с нас. В наше лице ще откриете приятел, който да ви даде съвет и ще ви подкрепи в новите ви идеи и проекти.

Керамит Машинери

Фирмата инвестира в разработването на собствена серия машини за керамичната промишлемност – Ceramit Machinery. Сред тях е и единствената в България ротационна преса за керамика – REMODE PRESS, коята предлага абсолютна повторяемост на изделията и капацитет над 30000 бр. месечно.

Керакрил

Създава се нова продуктова линия – CERACRYL – първите в България акрилни бои, създадени специално за работа върху керамика. Постепенно се разраства портфолиото и на пазара се предлагат интериорни и екстериорни бои и покрития, разработени с керамични добавки за увеличаване на качеството и намаляване на вредите към природата.

Фабрика КЕРАМИТ

Построена е новата фабрика за производство на керамика и керамични материали в Брацигово. В този период усилията на фирмата са насочени към разработване на богато портфолио от продукти, които да посрещнат и най-големите изисквания на своите клиенти.

Керамит

Боткерам прераства в Керамит, която в последствие става еднолично дружество с ограничена отговорност.  Фирмата постепенно разраства портфолиото си и насочва продуктите си към по-широк кръг от клиенти.  

Боткерам

Всичко започва още през 1989 година с основаването на фирма Боткерам. Производството се е помещавало в най-стария завод за керамика в България – Изида АД. Основната дейност Боткерам е била производство на пигменти за керамичната индустрия. Разработват се цветни  глазура за керамика със съдържание на фрита под 5%, както и ситопечатни пасти. Така, благодарение на качество, иновации и постоянство, тя е избран доставчик на големи български производители с традиции в керамичната и порцелановата индустрия. Сред тях са заводите Изида АД – Гара Елин Пелин, Хан Омуртаг АД – Шумен, Шамот АД – Гара Елин Пелин и др.

"Работя с глина PC 02, тя е по-добра като моделиране и поведение от всяка друга, която ми е попадала до сега. Прекрасен материал за разбота с високо и постоянно качество!"

проф. Крум Дамянов

„От няколко години работя с материали на фирма „Керамит”. В частност това са: шликер СМ 02 и СМ 05, пластична маса PС 02, РС 02 S-02, глазури и други. С всички тези материали реализирах както свободни мои творби, така и над 100 творби с различни размери – отливни и градени. Също така съм много доволен от бялата и прозрочната глазура, които не рисят и пасват идеално към черепа. Мога да потвърдя постоянното качество на масите, липса на странични примеси, варовик и устойчивостта на зададените температури за изпичане.

Студентите от специалност „Керамика” в НХА също работят от няколко години с материали от фирма „Керамит” и въпреки липсата на достатъчно опит и практика получават отлични резултати. "

проф. Красимир Джидров

CERACRYL

Висококачествени акрилни водоразредими бои, създадени по специална технология за приложение върху керамични повърхности. Създават еластичен запечатващ филм, като едновременно с това проникват в пориозната повърхност за по-добра адхезия.