ФОРМОВЪЧЕН ГИПС

ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОРМОВЪЧЕН ГИПС ЗА КАЛЪПИ

Формовъчен гипс: за производствотто на калъпи, модели и изделия в порцелановата, керамичната и фаянсовата промишленост

Формовъчен гипс за калъпи AMPHORE CAST

Amphore Cast е гипс, използван в керамиката за производство на работни калъпи за отливане на изделия.
Препоръчителното съотношение между гипс и вода е между 1.25: 1 и 1.40:1,
с време на смесване от прибл. 2 до 4 минути, в зависимост от размера на изработвания калъп. Водата и гипсът трябва да се измерят внимателно, за да се гарантира постоянство в работата. Точната последователност на действия трябва да се съобрази с индивидуалното приложение. Промените в съотношението между гипса и водата ще повлияят върху характеристиките на продукта, по-специално на времето за втвърдяване, силата и пропускливостта на готовия калъп.

ormovachen gips, gips za kalupi, гипс, формовъчен гипс, гипс за калъпи

Отделител гипсови за калъпи TRENNEMULSION A

Trennemulsion A, продукт на Saint Gobain

Бяло-жълто течност с нисък вискозитет.
Ако е необходимо се разрежда с вода.
Незалепвашото действие се основава на отделянето на емулсионна вода и образуването на хидрофобен филм.
Да се пази от пряка слънчева светлина.
Да се съхранява при контролирана температура.

ГИПС ЗА МАТРИЦИ ЗА РАМ ПРЕСИ

Предлагаме един от най-добрите продукти на Saint Goben France за създаването на висококачествени матрици за РАМ преси, където устойчивостта и порьозността са от изключително значение. Произвежда се в Германия изцяло от естествени материали.

Keradur S4P

Keradur S4P е висококачествен алфа гипс, предназначен за изработка на матрици за РАМ преси. Keradur S4P е най-добрият избор със своята висока якост и добра газопропускливост, които осигуряват ефективност на производството.
Подготовка на матрицата: Въздушната мрежа трябва да бъде добре закрепена към рамката. Разстоянието между всяка въздушна тръба трябва да е постоянно (~ 2см между всяка). Въздушната мрежа трябва да бъде разположена на около 2 см от работната повърхност на матрицата.
Подготовка на гипса: Температурата както на гипса, така и на водата трябва да бъде възможно най-еднаква по време на работата (15 - 20 °C). Добавете гипсът равномерно по цялата повърхност на водата и оставете да се накисне за около. 2 минути.
В зависимост от интензивността на смесителя и количеството, препоръчителното време за смесване е 6 - 12 минути. Смесването може да започне от началото
на накисването. За да се избегне поемането на въздух, препоръчително е да
се смесва под вакуум. След смесване температурата на гипса трябва да бъде измерена. След това се налива матрицата. Нейната температура се измерва също. Когато тя се повиши с 6-8°C, започва подаване на въздух с цел отпушване на порите. Първоначално налягането е 0,5bar и се увеличава на всеки 30 sec с 0,5bar до достигане на налягане от 5 bar, когато се задържа 30min до изсъхване на матрицата. След това се изчаква не по-малко от 12ч., за да се втвърди.

Сертификати

Всички продукти са придружени с необходимата документация, сертифицираща тяхното качество, характеристики и предназначение.

Контрол

Непекъснат качествен контрол и химически анализ от суровината до крайния продукт.

Еко

Използваните в производството суровини и добавки са изцяло природни продукти.

шликер, керамит, отливки, отливен шликер
глазиране на керамика
течна глазура, bazovi glazuri, prozrachna glazura, biala glazura